Toggle Navigation

 

Lions torta

Odlična torta koja se prosto topi u ustima :)

Plativoo
Priprema

Mleko sa šećerom staviti na šporet da se kuva. Želatin sa vodom staviti u poseban sud da nabubri. Sipati u prokuvano mleko i ostaviti da vri još 5-6 minuta. šerpu sa mlekom i želatinom staviti u zamrzivač i ostaviti 90 minuta. U posebnu plastičnu vanglicu staviti šlag penu u to dodati mleko sa želatinom i mutiti mikserom 10 minuta a zatim  masu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati lions napolitanke izmvrljene, u drugi deo dodati plazmu a treći deo ostaje beo odnosno takav kakav je umućen. U pleh obložen folijom staviti prvi deo, zatim treći deo, i na kraju drugi deo fila pa odozgo staviti bevita keks natopljen u mleko i staviti u zamrzivač da se stegne. Prevrnuti tortu na tacnu i ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 250 g lion napolitanki
    • 4 kesice dr oetker želatina
    • 250 g mlevenog plazma keksa
    • 250 g dr oetker šlaga
    • 100 g bevita keksa
    • 500 g šećera
    • 20 kašika hladne vode
    • 500 g šlag pene