Toggle Navigation

 

Lagani kolač od sira sa voćnim želeom

Odlična zamena za cheesecake :)

Plativoo
Priprema

Korica (kora): Skuvati kafu i prohladiti. Keks umakati u kafu i ređati na dno kalupa sa skidajućom stranicom (može se formirati i kora od mlevenog keksa i kafe).

Krem od sira: Dve kesice želatina razmutiti u 8 kašika hladne vode i pustiti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku. Pomešati ručno (Ella) krem sir, kiselo mleko i šećer, dodati umućenu slatku pavlaku, koricu i sok od 1/2 limuna. Nabubreli želatin otopiti na pari i polako umešati u kremu muteći mikserom par minuta. Kremu preliti preko korice (kore) od keksa i staviti u frižider.

Voćni žele: Jednu kesicu želatina potopiti u 4kašike hladne vode i pustiti da nabubri. Smrznuto voće staviti u šerpicu dodati šećer i pustiti da kad provri kuva 2 minuta, na srednjoj temperaturi. Skinuti sa vatre pa dodati nabubreli želatin, promešati i ostaviti da se prohladi. Izvaditi kolač iz frižidera, preliti voćnim žele prelivom i vratiti u frižider na par sati hlađenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Aletta

Sastojci

    • 150 g keksa petit beurre sa kakaom
    • 100 ml skuvane gorke kafe
    • 450 g krem sira (ella)
    • 5 kašika šećera
    • 250 ml biljne slatke pavlake
    • 1 kiselo mleko sa niskim procentom masti
    • sok od 1/2 limuna\n
    • rendana korica 1/2 limuna\n
    • 2 kesice želatina (dr. oetker)
    • 3 kašike šećera
    • 1 kesica želatina (dr. oetker)