Oguliti krompir i obariti u slanoj vodi. Kada je krompir obaren tj. kada postane mekan, ocediti vodu pa ga dobro izgnječiti. Dok je krompir još topao, dodajti margarin i dobro ga umešajti pa ostaviti da se malo prohladi. Krompir morate da ostavite da se prohladi pre nego što nastavite da se jaja ne bi delimično „ispekla“ na vrelom krompiru. U krompir dodati jaja i dobro izmešati. Postepeno dodavati brašno i mešati (mesiti) dok se testo ne ujednači. Izvaditi košticu iz šljive i na njeno mesto staviti malo šećera pomešanog sa cimetom. Otkidati komadiće testa i uvijati šljive u njih. Ubaciti knedle u ključalu vodu i kuvati ih oko pola sata, odnosno, dok ne isplivaju na površinu. Dobro zagrejati ulje pa dodati prezle i pržiti ih dok malo ne potamne. Dodati šećer i dobro izmešati. Obarene i oceđene knedle uvaljati u prezle sa svih strana, slagati u činiju i posuti preostalim prezlama.