Prvo pravite biskvit. Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca ulupajte u čvrst šlag. Uz stalno mešanje dodajte 150 g šećera, 1 vanilin šećer i žumanca. Toj smesi dodajte brašno prosejano sa gustinom i praškom za pecivo. Lagano sve izmešajte. Testo stavite u kalup za torte, dobro podmazan i pobrašnjen. Peći na 180* do 220* C oko 25-30 min. Kada se biskvit ispeče ostaviti ga da se ohladi.
Jagode dobro oprati i naseckati na listiće. Pospite ih vanilin šećerom.
Ohlađen biskvit presecite na pola, pospite mlekom donju polovinu biskvita. Prekrijte ga jagodama. Umutite slatku pavlaku sa 50-100 g šećera. Pola stavite preko jagoda, pa poklopite gornjim delom biskvita. Drugu polovinu šlaga stavite na gornji deo torte, pa ukrasite jagodama.