Toggle Navigation

 

Grčki sladoled-torta

Odlična torta za sve prilike.

Plativoo
Priprema

Razmutiti 4 kesice želatina sa 2dl vode. Litar mleka staviti da kuva sa 22 kašike kristal šećera i kad provri skinuti sa vatre, dodati umućen želatin i ponovo vratiti na ringlu da proključa uz neprekidno mešanje. Skinuti sa ringle i ohladiti. Posebno umutiti 400 g šlaga sa 2 dl hladnog mleka, pa dodavati šlag u mleko sa želatinom uz neprekidno mućenje (mikserom), a kada je masa umućena podeliti je na tri jednaka dela i staviti u činije. U prvi deo dodamo plazmu sa mlevenim lešnjacima, u drugi deo dodamo mlevene napolitanke od čokolade, a u treći deo dodamo mlevene napolitanke od lešnjaka. U tacnu za tortu stavimo prvo deo sa plazmom i mlevenim lešnjacima, preko stavimo polovinu malina, odozgo stavimo mlevene napolitanke od čokolade, zatim drugu polovinu malina a preko toga stavimo i treći deo sa napolitankama od lešnika. Ostavimo da prenoći u frižideru pa celu tortu premažemo umućenom slatkom pavlakom. Ukrasti tortu po želji.  (vreme pripreme torte je 1h)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 4 kesice želatina
    • 2 dl vode
    • 1 l mleka
    • 22 kašike kristal šećera
    • 150 g napolitanki od lešnika
    • 150 g napolitanki od čokolade
    • 150 g mlevene plazme
    • 150 g prepečenog mlevenog lešnika
    • 500 g malina
    • 400 g šlaga
    • 2 dl mleka
    • 500 ml slatke pavlake