Skuvati mleko sa šećerom i vanil-šećerom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno mleko dodati 1 kesicu limuntusa, promešati i ostaviti u zamrzivaču da prenoći.
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da nabubri. Umutiti 300 g šlag pene sa 300 ml hladnog mleka, a zatim u smesu dodavati, postepeno kašiku po kašiku, zamrznutu smesu (mutiti u velikoj činiji s obzirom da je količina smese velika). Umućenu smesu rasporediti u više činija. U prvu činiju dodati 100 g rendane čokolade (dobro promešati), u drugu činiju dodati 100 g mlevenog keksa i oceđeno suvo grožđe, a u treću činiju dodati voće po želji (mada ja ovog puta nisam stavljala ništa od voća, već sam smesu ostavila kakva jeste). Sve smese dobro promešati, staviti u zamrzivač i ostaviti da se ohladi. Svaka dva sata smese promešati da se ne bi stvorili kristali i vratiti u zamrzivač. Prijatno