Toggle Navigation

 

Fini kremasti sladoled

Kremasto slatko osveženje.

Plativoo
Priprema

Skuvati mleko sa šećerom i vanil-šećerom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno mleko dodati 1 kesicu limuntusa, promešati i ostaviti u zamrzivaču da prenoći.

Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da nabubri. Umutiti 300 g šlag pene sa 300 ml hladnog mleka, a zatim u smesu dodavati, postepeno kašiku po kašiku, zamrznutu smesu (mutiti u velikoj činiji s obzirom da je količina smese velika). Umućenu smesu rasporediti u više činija. U prvu činiju dodati 100 g rendane čokolade (dobro promešati), u drugu činiju dodati 100 g mlevenog keksa i oceđeno suvo grožđe, a u treću činiju dodati voće po želji (mada ja ovog puta nisam stavljala ništa od voća, već sam smesu ostavila kakva jeste). Sve smese dobro promešati, staviti u zamrzivač i ostaviti da se ohladi. Svaka dva sata smese promešati da se ne bi stvorili kristali i vratiti u zamrzivač. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 2 l mleka
    • 800 g šećera
    • 2 vanil-šecera
    • 300 g šlag pene
    • 100 g mlevenog keksa
    • 100 g suvog grožda
    • 4 kašike ruma
    • 100 g mlečne čokolade sa lešnikom
    • 1 kesica limuntusa