Toggle Navigation

 

Džambo torta

Torta je stvarno (džambo) velika, čvrsta i pogodna za veća slavlja ili dečije rodjendane. Najsladja je drugog i trećeg dana od dana kada se napravi.

Plativoo
Priprema

U 1l mleka skuvati puding od vanile pa ostaviti da se hladi. U 600 ml mleka skuvati puding od čokolade pa ostaviti da se hladi. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu , podeliti na dva dela pa jedan deo dodati ohladjenom pudingu od vanile a drugi deo dodati ohladjenom pudingu od čokolade. Fil sa pudingom od vanile podeliti na dva dela pa u jedan staviti suvo groždje a u drugi deo staviti eurokrem. U fil sa čokoladom dodati rendanu čokoladu. Umutiti šlag krem sa 400 ml mleka pa dodati mlevene bademe. U veći poslužavnik na dno poredjati keks. Preko keksa sipati fil sa suvim groždjem, pa 1/3 šlag krema sa mlevenim bademom. Poredjati drugi red keksa pa preko njega staviti fil sa eurokremom i drugu trećinu šlaga sa bademom. Poredjati i treći red keksa, pa fil sa čokoadom, preko staviti ostatak šlag krema sa bademom. Tortu ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 300 g turskog keksa ili 600 g cokoladiranog keksa
    • 2 l mleka
    • 4 pudinga od vanile
    • 2 pudinga od cokolade
    • 2 margarina
    • 500 g šlag krema
    • 200 g mlevenog badema
    • 500 g šećera u prahu
    • 100 g suvo grozđe
    • 100 g eurokrema
    • 100 g rendane čokolade