Toggle Navigation

 

Domaća bundevara

Slatko pa kratko

Plativoo
Priprema

Bundevu prvo isečemo, očistimo semenje i unutrašnjost bundeve a zatim nožem ogulimo koru. Tako pripremljenu bundevu izrendamo. Uzeti po dve tanke kore, malo namastiti i posuti šećerom. Na šećer stavljati izrendanu bundevu pa ponovo šećer po ukusu i posuti cimetom. Zaviti koru i redjati u plicu namašćenu tepsiju. Tako raditi dok se kore n epotroše. Staviti tepsiju u rernu i peći oko 20 minuta na 180*C uz povremeno nadgledanje da pita ne bi izgorela. Kad je bundevara pečena izvadimo je iz rerne pospemo šećerom u prahu, isečemo i serviramo na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 500 g bundeve
    • 500 g kora za pitu
    • šećer
    • cimet
Ključne reči:
bundeva kore za pitu šecer cimet