Toggle Navigation

 

Crnče pod snegom

Ukusan kolač za svakoga

Plativoo
Priprema

Patišpanj: Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike ulja, 2 kašike kakaa, 4 kašike brašna i jedan prašak za pecivo. Razliti u pleh (koristiti pleh iz rerne) i peći u zagrejanoj rerni. Gotov patišpanj iseči na tri jednaka dela i isprskati sokom (onim koji vam je pri ruci odnosno onim koji imate). 

Fil: 1 margarin (250 g) umutiti sa 200 g šećera u prahu, sjediniti i dodati 100 g otopljene i prohlađene čokolade. Sastojke dobro umutiti i ostaviti sa strane. U drugoj posudi umutiti penasto 5 belanaca sa 5 kašika šećera, a zatim postepeno dodavati (kašiku po kašiku) u smesu od čokolade. Fil dobro sjediniti. 

Filovati tortu sledećim redom: kora-fil-kora-fil i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše. Premazati tortu preostalim filom, i dekorisati umućenim šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Autor:

dusdar

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 2 kašike ulja
    • 2 kašike kakaa
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 200 ml soka od pomorandže
    • 250 g margarina
    • 200 g šećera u prahu
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 5 belanaca
    • 5 kašika šećera
Ključne reči:
jaja šecer kakao cokolada margarin