Toggle Navigation

 

Baklava sa jabukama

Veoma ukusna poslatica

Plativoo
Priprema

Jabuke izrendati, dodati sećer i cimet, sok od limuna , vanil-šećer i dinstati oko deset minuta na tihoj vatri. Dodati 2 kašike griza. U tepsiju redjati prvu koru, premazati je uljem, drugu koru premazati filom od jabuka, trecu koru uljem i tako redom dok se ne utroše svi sastojci. Na kraju, poslednju koru premazati uljem, iseći na kocke, pa na trouglove i peći na 200*C oko 45 minuta, tj. dok ne porumeni. Vruću baklavu preliti prohladjenim prelivom od šećera i limuna. Sluziti dobro rashladjeno i dekorisati sa kriškama mandarine. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 500 g tankih kora za baklavu
    • 1 kg nakiselih jabuka (ajdared)
    • 200 g šećera
    • 1 kesica cimeta
    • 2 kašike griza
    • 1 dl ulja
    • 1 vanil-šecer
    • 1 limun isecen na kolutove
    • 1 mandarina za dekoraciju:
    • 200 g šećera
    • sok od 1 limuna\n
    • 3 dl vode