Toggle Navigation

 

Velike pancerote

Baš su velike i veoma ukusne!

Plativoo
Priprema

U veći sud stavimo brašno, posolimo i dodamo 3 kašike ulja. U šerpu sa zagrejanim mlekom dodamo šećer i kvasac i mešamo žicom za mućenje dok se kvasac ne rastopi. Zatim sadržinu iz šerpe dodamo u sud sa brašnom i promešamo. Testo umesimo rukom i ostavimo tridsetak minuta da se udvostruči. Peršun sitno iseckamo a šunkaricu isečemo na kockice. Naraslo testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini i podelimo na 6 jednakih delova. Od svakog parčeta formiramo jufku i od svake razvučemo okruglu tanku koru. Na sredinu stavimo kečap, premažemo majonezom, zatim dodamo kockice šunkarice,i sečen peršun i izrendan kačkavalj. Savijemo koru na polovinu i krajeve pritisnemo prstima da se zalepe. U činiji izmutimo 2 jaja a zatim svaku pancerotu prvo uvaljamo u jaja pa u prezlu i redjamo u pleh namazan margarinom. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Po želji gotove pancerote posuti rendanim parmezanom. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 250 ml mleka
    • svež kvasac
    • 1 kašika šećera
    • 500 g brašna
    • so
    • 3 kašike ulja
    • 150 g pileće šunkarice
    • 200 g rendanog kaškavalja
    • 150 ml kečapa
    • 150 g majoneza
    • 2 jaja
    • 150 g prezli
    • 100 g margarina