Toggle Navigation

 

Uštipci sa zdenkom

Neverovatno šupljikavi!

Plativoo
Priprema

Razmutiti kvasac u pola čaše vruce vode i dodati kašičicu šećera. Ostaviti da proradi. U vanglu dodati sve ostale sastojke i umesiti testo. Ostaviti da raste oko sat i po vremena. Razvući koru, iseći željene oblike, na primer trouglove i kvadrate, pokriti krpom i ostaviti još 20 minuta. Zagrejati dobro ulje i prziti uštipke. Gotove vaditi na papir da se ocede. Jesti ih tople uz jogurt ili kiselo mleko.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • pola kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašika soli
    • 300 g brašna
    • 2 kašike prezle
    • 2 trougla zdenka sira
    • 2 kašike sitnog sira