Toggle Navigation

 

Punjene pletenice

Mekane i veoma ukusne!

Plativoo
Priprema

Izmrviti kvasac, pomešati sa šećerom i naliti toplim mlekom, dodati dve kašike brašna i ostaviti kvasac da nadodje. Umutiti jaja i pomešati sa uljem, dodati so i masu sipati u  kvasac. Dodavati brašno i kesicu praška za pecivo. Umesiti testo da se odvaja od ruke i ostaviti na toplom oko pola sata da se udvostruči. Razraditi testo na pobrašnjenoj površini i odvajati loptice željene veličine, oko 20. Svaku rastanjiti na veličinu tacne za kolače i seći trakice od sredine ka krajevima debljine 1 cm i dužine oko 5 cm, a da u sredini ostane oko 5 cm cele površine. Sipati pripremljen fil trakice prebacivati ka unutrašnjosti tako da formirate pletenicu. Redjati pletenice u podmazan pleh. Premazati umućenim jajetom, posuti susamom i staviti odozgo listiće margarina. Peći na 220 stepeni oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 minjon kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 2 kašicice soli
    • 2 jaja
    • 2 dl ulja
    • 200 g salame seckane na kockice
    • 1 kisela pavlaka
    • 100 ml kečapa
    • jaje
Ključne reči:
svež kvasac brašno mleko jaja