Toggle Navigation

 

Pita sa heljdinim korama i sirom

Kamo sreće kada bi češće jeli i hleb od heljdinog brašna.

Plativoo
Priprema

Varjačom umutite 3 jaja sa 1 dl mineralne vode, dodajte sir, prašak za pecivo. Dobijenom smesom filujte svaku koru posebno i motajte rolate. Pošto su kore od heljde deblje od kora od običnog brašna potrebno je svaku koru malo više prskati uljem i mineralnom vodom. Pre pečenja premazati ih uljem. Peći u zagrejanoj rerni 50 minuta na 200*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 500 g heljdinih kora
    • 3 jaja
    • 400 g sira
    • 1 dl mineralne vode
    • 1 kašika praška za pecivo