Toggle Navigation

 

Mladenčići

Izuzetno mekani i aromatični

Plativoo
Priprema

Prosejati brašno, da bi bilo rastresito. Uzeti manju količinu brašna dodati so i šećer, malo vode i rastvoriti kvasac da uskisne. Izrendati koru od limuna i pomorandže dodati u brašno, ulje, zatim pripremljen kvasac i vodu. Umesiti testo, pokriti i ostaviti da se udvostruči. Razvući oklagijom debljine 1cm, vaditi modlom krugove i ređati na papir za pečenje. Premazati uljem, pokriti i ostaviti da odstoje oko pola sata. Pre pečenja grančicom bosiljka bocnuti testo par puta ili zaseći nožem umočenim u vodu. Rernu ugrejati na 200*C staviti da se peku a zatim snizitii temepraturu na 180*C i peći 15-ak minuta. Odmah po vađenju iz rerne premažite vodom pomoću četkice.da bi bili mekani. Premazati medom i po želji posuti mlevenim orasima.  ( ja koristim modlu prečnika 6,5cm i dobijem 30 komada, a vi  možete koristiti i  manju da bi dobili  40 komada).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 600 g brašna ( t-500 za kisela testa)
    • 300 ml mineralne gazirane vode
    • 25 g svežeg kvasca
    • 4 kašike ulja
    • med
    • mleveni orasi
    • ulje
Ključne reči:
brašno kvasac limun pomorandža med