Toggle Navigation

 

Kiflice za ajvarom i viršlama

Odlična kombinacija ukusa

Plativoo
Priprema

U šolju tople vode staviti kvasac da nadođe. U vanglu staviti brašno, razmućen kvasac, ulje, so, šećer i dodavati vodu koliko je potrebno da se testo umesi. Ostaviti prekriveno testo da nadođe. (da udvostruči svoju masu). Kad testo nadođe, podeliti ga na 5 jufki. Svaku jufku razviti i seći na trougliće. Svaki trouglić filovati ajvarom i 1/8 viršle. Umotati kiflicu. Ređati kiflice u nauljeni pleh, pa svaku kiflicu premazati umućenim jajem, preko posuti susam. Na svaku kiflicu staviti malo margarina (kockicu) pa tek onda staviti da se peče, jer tako kiflice postaju mekše. Kiflice peći na 200*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Vragolancic

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • minjon kvasca
    • 400 ml vode
    • 150 ml ulja
    • 3 kašicice soli
    • 1 kašicica šećera
    • viršle
    • ajvar
    • 1 jaje
    • susam
    • margarin
Ključne reči:
brašno kvasac ajvar viršle