Kvasac razmutiti sa 6 kašika mleka i 2 kašike šećera i ostaviti da uskisne. U plastičnu posudu sipati 1kg brašna, 3 žumaceta, 1 šolljicu ulja, dodati kašičicu soli, rendanu koricu limuna i preostalo mleko. Kad kvasac uskisne dodati smesi i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči oko 40 minuta. Potom ga ponovo izraditi varjačom i ostaviti još jednom na toplom da se udvostruči. Na kuhinjskom stolu razviti jufku debljine oko 1cm, čašom vaditi krofne i ostaviti da odstoje još 10 minut. U šerpu ili dublji tiganj sipati ulje i na vrelom ulju pržiti krofnice, vaditi na tacni u koju smo stavili pek papir da bi se ocedio višak masnoće. Krofne posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanil-šećerom. (krofne su i predivne i ukusne).