Toggle Navigation

 

Ivanina štrudla sa makom

Štrudlu možete filovati džemom ili višnjama.

Plativoo
Priprema

U posudi umutiti kiselu pavlaku sa jajetom, mlekom, uljem, 80 g šećera i vanil šećerom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i zamesiti glatko testo.Testo rastanjiti oklagijom da dobije oblik pravougaonika. Prokuvati 50 g šećera i 5 kašika vode, dodati samlevenom maku i dobro izmešati. Ovu masu premazati preko razvučene kore i uviti u rolat. Premazati žumancetom i peći oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni. Gotovu štrudlu iseći i posuti prah šećerom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 300 g brašna
    • 150 g kisele pavlake
    • 1 jaje
    • 6 kašika mleka
    • 5 kašika ulja
    • 130 g šećera
    • 2 kesice vanil šećera
    • 100 g mlevenog maka
    • 1 žumance