Meso sam očistila od žilica, premazala marinadom, vezala kanapom na par mesta, i ostavila na par sati u frižideru. (marinadu sam napravila tako što sam promešala sve sastojke za marinadu). U veliki tiganj stavila sam maslinovo ulje pa kada se zagrejalo na naglo ispržila meso sa svih strana. Onda sam meso stavila u vatrostalnu posudu, prekrila folijom i pekla u rerni 20 minuta na 220*C. Posle tog vremena izvadila sam meso iz rerne, umotala u foliju i ostavila 10-ak minuta da odmori tj. dok nisam pripremila kruške. U tiganju u kom sam pekla meso, stavila sam sitno iseckana 2 čena belog luka, crveni luk seckan na osmine, sitno seckan ruzmarin i kruške koje sam predhodno oljuštila i isekla na osmine. Sve zajedno sam pržila 3-4 minuta na jačoj vatri pa dodala malo aceto balsamica i kašičicu-dve šećera, još kratko prodinstala i sklonila sa vatre. Na tanjire za serviranje stavila sam po par "listića" mesa s jedne strane, karamelizovane kruške i luk sa druge, meso malo prelila sosom od krušaka, a pored sam servirala salatu od rukole.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 279 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 109 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Natrijum - 139.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 54.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 2 g