Toggle Navigation

 

Starinski djuveč

Evo jednog tradicionalnog recepta naših baka.

Plativoo
Priprema

Suva rebarca prodinstati u vodi. Sitno iseckan crni luk upržiti na ulju pa ga sipati u nauljenu tepsiju. Preko luka staviti na rezance isečen kupus, malo posoliti pa staviti na kriške isečen paradajz. Preko paradajza narendati šargarepu, a preko nje na kolutove isečen krompir. Opet posoliti pa staviti pirinač, papriku isečenu na kolutove i rebarca. Posoliti, dodati alevu papriku i naliti sa vodom i uljem. Staviti u zagrejanu rernu i peći oko sat vremena.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 500 g crnog luka
    • 1 šolja pirinča
    • 2-3 paradajza
    • 2-3 paprike
    • 1 šargarepa
    • 5 krompira
    • 300 g suvih rebara
    • ulje
    • so