Toggle Navigation

 

Špagete sa tomatello Italiano sosom

Brze jednostavne i ukusne :)

Plativoo
Priprema

špagete skuvati u vrućoj vodi prema uputstvu na kesici.

Sos : Na ulju izdinstati jednu glavicu izrendanog luka, dinstati dok luk ne dobije staklenastu boju, potom odmah dodati 2 kašike brašna, uz neprestano mešanje doliti 400ml Tomatello italiano pasiranog paradajza, 1 šolju mlake vode, mešati neprestano a zatim dodati 1 kašiku dodatka za jelo, kuvati 10 minuta, skloniti sa vatre i dodati 1/2 kašičice origana.  Servirati na tanjir špagete preliti sosom, dekorisati paradajzom i peršunom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 400 g špageta
    • 400 ml tomatello italiano pasiranog paradajza
    • 60 ml ulja
    • 1 šolja vode
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašika dodatka za jelo
    • 2 kašike brašna
    • peršun list
    • 1 svež paradajz