Toggle Navigation

 

Posna paprika

Preporuka za posne slave...

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno isečen praziluk, dodati rendanu šaragrepu, posoliti, pobiberiti i dinstati par minuta. Dodati ajvar, krupno seckane orahe, promešati i dinstati još par minuta. Za to vreme suve paprike potopiti u vodu, ostaviti ih par minuta, a zatim izvaditi i ocediti. U smesu od povrća i oraha, dodati kuvani pirinač, promešati i smesom puniti paprike. Poređati ih u tepsiju, preliti vodom i sokom od paradajza i peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 35 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 12 sušenih crvenih paprika
    • 200 g kuvanog pirinča
    • 150 g praziluka
    • 150 g šaragrepe
    • so
    • biber
    • 40 g ajvara
    • 50 g oraha
    • 2 kašike ulja
    • 150 g krompira
    • 200 ml soka od paradajza