Toggle Navigation

 

Pileći rižoto

Ukusno i brzo jelo..idealno za zaposlene žene..

Plativoo
Priprema

Izdinstati sitno iseckan crni luk na malo ulja, pa dodati sitno iseckanu šargarepu i celer i još malo dinstati.  Piletinu iseckati na kockice ili prutiće, dodati dinstanom povrću, začiniti, dodati alevu papriku, malo vode i nastaviti sa dinstanjem. Ostaviti sve zajedno da se dinsta oko pola sata. Kada meso bude na pola skuvano dodati pirinač koji smo prethodno oprali i iscedili. Sve zajedno kuvati još dvadesetak minuta uz dodavanje vode.  Skoro kuvanu rižu sipati u tepsiju, posuti peršunom i zapeći u rerni. Rižoto poslužiti topao. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 700 g piletine
    • 250 g pirinča
    • 2 vece šargarepe
    • 1 komadic celera
    • 1 l vode
    • vegeta
    • biber
    • aleva paprika