Toggle Navigation

 

Pavlove ćuftice

Još jedna varijanta za pripremu ukusnih ćuftica.

Plativoo
Priprema

Teletinu samleti na mašini za mlevenje. Crni luk iseći na kockice a zatim propržiti na malo ulja da porumeni. Polovinu prezli sjediniti sa 150 ml kisele pavlake i dobro izmešati. U odgovarajućoj posudu sjediniti mleveno meso, dinstani luk, mešavinu prezli i pavlake i začiniti po ukusu. Sastojke promešati a potom sve zajedno još jednom samleti. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Uvaljati ih u preostale prezle a zatim kratko propržiti na vrelom ulju da porumene. Vatrostalnu posudu premazati puterom i u nju poslagati pržene ćuftice. Preliti ih mešavinom preostale kisele i neutralne pavlake a odozgo prekriti listovima putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 750 g teletine bez kostiju
    • 2 glavice crnog luka
    • 125 ml ulja
    • 200 ml pavlake
    • 400 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • 125 g prezle
    • 50 g putera
    • ulje
    • so
    • biber