Oljuštiti paradajz i odstraniti koščice. Na ulju prodinstati sitno seckan luk, dodati očišćen i iseckan paradajz i bosiljak. Dinstati dok se ne dobije kompaktna masa, a zatim skinuti sa vatre. Sitno iseckati šunku ili samleti u mašini za mlevenje mesa i narendati sir. Ako koristite slaninu, iseckajte je i ispržite, a zatim pomešajte sa šunkom i sirom. Palačinke mazati sosom od paradajza (utrošiti otprilike jednu polovinu sosa na ovo), zatim filovati smesom šunke, sira i slanine (kobasice), zamotati, i saviti krajeve na unutra, da se ne bi raspale prilikom pohovanja. Ovlažiti nakvašenom krpom, pa pohovati najpre brašnom, zatim jajima, pa opet brašnom. Pržiti kratko u dubokom ulju. Služiti u grupama po dve-tri, tako što ćete ih poređati jednu do druge, namazati odozgo ostatkom sosa, preko čega ide list zelene salate a zatim kašika pavlake