Toggle Navigation

 

Paradajz čorba sa mesom i povrćem

Može služiti i kao komletan obrok, jer sadrži i meso i povrće, a idealna je za ove vrele dane...

Plativoo
Priprema

Povrće očistiti i oprati, pa crni luk sitno iseckati, a celer, šargarepu i tikvicu izrendati na krupno rende. Staviti u šerpu, dodati mleveno meso i mast, naliti sa 1dl vode, pa staviti da se dinsta oko 30 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodati kocku za supu, lorber (lovorov list), začiniti po ukusu, dodati sitno iseckano peršunovo i celerovo lišće, preliti kuvanim paradajzom i vodom i ostaviti da provri. Tada dodati i testeninu za supu, pa kuvati još 15 minuta odnosno dok se testenina ne skuva. Paradajz čorbu servirati toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 1 veca glavica crnog luka
    • 2 mlade šargarepe
    • 1 manji koren celera
    • 200 g mlevenog mesa
    • 1 kašika masti
    • 1 goveda kocka za supu
    • 3 dl kuvanog paradajza
    • 8 dl vode
    • 50 g sitnije testenine za supu (školjkice)
    • so
    • biber
    • začin