Toggle Navigation

 

Paprikaš sa taranom i srpskom kobasicom

Ovo jelo se vrlo lako priprema, vrlo je ukusno i može da se posluži uz svaku salatu. Prijatno!

Plativoo
Priprema

Crni luk očistiti i iseći na što sitnije kockice. U odgovarajuću šerpu sipati ulje te propržiti crni luk. Skinuti sa vatre i dodati biber, so, vegetu, mlevenu papriku, baburu (baburu prethodno iseći na kockice) i 1 dl vode. šerpu pokriti poklopcem i kuvati 10 minuta na umerenoj temperaturi sve dok se tečnost ne izgubi. U međuvremenu krompir oljuštiti i iseći na kocke, a srpsku kobasicu na kolutove. Skinuti sa vatre, dodati krompir i srpsku kobasicu. Sipati 2 dl vode i nastaviti sa kuvanjem. U posebnu šerpu sipati 5 kašika ulja. Propržiti taranu da dobije svetlobraonkastu boju. Procediti taranu kako bi uklonili suvišno ulje. Taranu dodati u paprikaš i sve zajedno kuvati oko 20 minuta na umerenoj vatri. Dolivati vodu po potrebi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dijana_g

Sastojci

    • 2 vece glavice luka
    • 4 kašike ulja + 5 kašika ulja za prženje tarane
    • 1 veca babura
    • biber po ukusu
    • 1 kašika crvene mlevene paprike
    • 1 dl vode + 2 dl vode + voda po potrebi
    • 800 g krompira
    • 3 vece srpske kobasice
    • 5 kašika tarane