Toggle Navigation

 

Musaka od povrća

Ideju za ovo jelo sam dobila slučajno, jer sam htela da jelo bude sa dosta povrća a opet drugačije. Pa evo kako je to meni ispalo.

Plativoo
Priprema

Praziluk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti da se proprži sa delom maslinovog ulja, dodati mleveno meso i sve zajedno upržiti. Vatrostalnu činiju podmazati ostatkom maslinovog ulja, sipati 1 kesu povrća i rasporediti. Staviti red mesa i opet preko sipati drugu kesu povrća. Posebno izlomiti jaja, dodati sir, jogurt, začine i ulje i sve dobro sjediniti u kompaktnu masu malo gušću. Preliti pripremljenu musaku i staviti u zagrejanu rernu na 200*C da se peče. Kada porumeni musaku izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

snsnsnsn1

Sastojci

    • 2 kese zamrznute mešavine povrca (šargarepa, kukuruz, grašak)
    • 300 g mlevenog junećeg mesa
    • 100 g praziluka
    • 1 struk mladog luka
    • 1 kašika suvog biljnog začina
    • 8 jaja
    • 400 g krem sira
    • 1 dl jogurta
    • 1 veza peršunovog lista