Patlidžan oljuštiti, iseći na kolutove debljine pola santimetra, posoliti i pustiti malo da odstoji, a zatim ga ispeći na malo ulja u gril tiganju i ostaviti na toplom. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk, sitno iseckanu šargarepu, zatim dodati mleveno meso. Kad se uprži izrendati 2 paradajza bez ljuske. Začiniti solju, biberom, iseckanim svežim bosiljkom i origanom. Ostaviti na toplom.
Bešamel sos: Otopiti puter i na njemu propržiti 3 kašike brašna, odmah dodati hladno mleko neprekidno mešajući, začiniti i malo prokuvati da se dobije lepa gustina sosa.
U nauljenu tepsiju ili vatrostalnu posudu redjati patlidžan, fil od mesa, rendani kačkavalj, bešamel sos, pa ponoviti još jednom. Zapeći u rerni tridesetak minuta na 180*C. Posuti bosiljkom i služiti.