1. Plavi patlidžan dobro operite i isecite na kolutove, posolite i ostavite ga 15 minuta. Ocediti ga od tečnosti koju je pustio i ispeći ga u plehu obloženom alu folijom i podmazanom maslinovim uljem. Peći ga 15 minuta na 200*C.
2. Na ulju prodinstati crni luk, beli luk i meso. Dodati 2 dl kuvanog paradajz soka, začina po ukusu i želji.
3. Krompir očistiti i iseći na kolutove kao za musaku od krompira.
4. Pripremiti bešamel: Na malo ulja propržiti brašno do zlatne boje, naliti mlekom i uz mešanje i kuvanje na tihoj vatri, skuvati bešamel. Po želji možete u bešamel staviti neki tvrdi topivi sir. Ja sam stavila dimljeni kačkavalj.
5. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, po dnu poredjati jedan sloj krompira, prekriti kolutovima plavog patlidžana i staviti meso. Sve prekriti preostalim krompirom i plavim patlidžanom. Musaku preliti sa malo vode, tek da ima tečnosti u njoj, preliti bešamelom i peći oko 60 minuta na 200*C.