Toggle Navigation

 

Gnezda od mlevenog mesa

uz gnezda servirajte zapečeni krompir pire

Plativoo
Priprema

Sjediniti mleveno meso, sitno iseckan crni i beli luk, žumanca, posoliti, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, dodati prašak za pecivo i dobro umesiti. Smesu ostaviti u frižideru dva sata. Praviti od smese kugle, izdubiti po sredini i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Umutiti 2 belanca i jedno celo jaje, dodati sir i smesom napuniti polugotova gnezda. Vratiti u rernu da se zapeče još 10 minuta. Krompir skuvati, procediti, dodati puter i jaje i napraviti pire. Staviti u dresir džak, istisnuti i zapeći u rerni na 200*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Sastojci

    • 1 kg krompira
    • 1 kg mlevenog mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • so
    • biber
    • 2 žumanca
    • 2 belanca
    • 2 jaja
    • 100 g sira
    • 1 kašika putera
Ključne reči:
mleveno meso krompir jaja sir puter