Hleb potopimo u mleko i kad omekša istisnemo višak mleka i pomešamo sa mesom. Dodamo jedno jaje, crni luk sitno iseckan, mešavinu začina, iseckan peršunov list, so, biber. Sve dobro mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.
Nadev: Pršutu iseckamo na što sitnije kockice, a kačkavalj i jaja izrendamo. Dodamo pavlaku i promešamo sastojke.
Uzimamo po malo smese od mlevenog mesa i formiramo loptice. Parče papira za pečenje poprskamo uljem. Na papir stavimo jednu lopticu od mlevenog mesa, raširimo je rukama, na sredinu stavimo malo nadeva i pomoću papira uvijemo u rolnicu. Na isti način pripremimo sve rolnice.
U posebnom sudu umutimo dva jaja. Rolnice uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezlu. Pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene rolnice stavljamo na tanjir obložen salvetom da upije višak ulja.