Toggle Navigation

 

Ćufte u sosu od kečapa

Ukusno i slasno jelo.

Plativoo
Priprema

U mleveno meso razbiti jaje, dodati što sitnije iseckan crni luk (1 glavica) i čen belog luka, što sitnije iseckanu šargarepu (1 komad), pirinač, punu kašiku vegete, malo bibera i malo aleve paprike. Sve dobro umesiti pa ostaviti na hladnom mestu oko pola sata. U posebnom debljem sudu , na malo ulja, propržiti preostali sitno iseckan crni i beli luk, kao i sitno iseckanu šargarepu. Dodati 2 kašike brašnai nastaviti sa prženjm dok brašno ne porumeni. Skloniti sa vatre pa dodati malo aleve paprike i 100 ml kečapa, na kratko vratiti na šporet uz neprestalno mešanje. Nalivati po malo tople vode uz stalno mesanje i ostaviti da zavri. Za to vreme rukama napraviti ćufte željene veličine i spuštati u sos koji vri. Dobro promešati, začiniti vegetom, biberom i lovorom i ostaviti na tihoj vatri da se kuva oko pola sata ( toliko je otprilike potrebno kako bi se meso i pirinač skuvali a sos zgusnuo). Pri kraju kuvanja dodati sitno iseckan peršun.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 300 g mešanog mlevenog mesa
    • 2 manje glavice crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 2 šargarepe
    • 1 jaje
    • 2 kašike pirinča
    • 2 kašike brašna
    • 100 g blagog ili ljutog kečapa
    • ulje
    • vegeta
    • biber
    • aleva paprika
    • lovorov list
    • peršun