U mleveno meso razbiti jaje, dodati što sitnije iseckan crni luk (1 glavica) i čen belog luka, što sitnije iseckanu šargarepu (1 komad), pirinač, punu kašiku vegete, malo bibera i malo aleve paprike. Sve dobro umesiti pa ostaviti na hladnom mestu oko pola sata. U posebnom debljem sudu , na malo ulja, propržiti preostali sitno iseckan crni i beli luk, kao i sitno iseckanu šargarepu. Dodati 2 kašike brašnai nastaviti sa prženjm dok brašno ne porumeni. Skloniti sa vatre pa dodati malo aleve paprike i 100 ml kečapa, na kratko vratiti na šporet uz neprestalno mešanje. Nalivati po malo tople vode uz stalno mesanje i ostaviti da zavri. Za to vreme rukama napraviti ćufte željene veličine i spuštati u sos koji vri. Dobro promešati, začiniti vegetom, biberom i lovorom i ostaviti na tihoj vatri da se kuva oko pola sata ( toliko je otprilike potrebno kako bi se meso i pirinač skuvali a sos zgusnuo). Pri kraju kuvanja dodati sitno iseckan peršun.