Toggle Navigation

 

Ćufte u paradajz sosu

Tradicionalne ćuftice.

Plativoo
Priprema

Ćufte: Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.

Priprema sosa:  Propržiti malo brašna na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, sniziti temperaturu i kuvati tako na umerenoj vatri oko 40 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 1 jaje
    • 1 glavica luka sitno seckanog
    • 1 cešanj belog luka sitno seckan
    • 2 kašike prezle
    • 1 kašicica vegete
    • 1 kašika ulja
    • 3 caše vode
    • ulje
    • 3 kašike brašna
    • so
    • kašika šećera