Neponovljiv i nezamenljiv, kefir je obilan i lako dostupan izvor zdravih materija.
Ne zna se tačno kako su ruski lekari početkom prošlog veka čuli za lekovita svojstva kefira, ali upravo to je uticalo da se interesovanje za njega proširi daleko van Kavkaza i počne sa komercijalnom proizvodnjom.
Neponovljiv i nezamenljiv, kefir je obilan i lako dostupan izvor zdravih materija.
Uz dobru volju potrebna vam je staklena tegla, poklopac, gaza ili papir za pokrivanje, drvena ili plastična kašika, plastična cediljka i naravno, kefirna zrnca i mleko – kravlje, kozje ili ovčije.
Da bi se pripremio ovaj čarobni napitak nije potrebno biti druid iz Asteriksa, dovoljno je malo pažnje i pridržavanje nekih osnovnih pravila.
Čudotvorni napitak, misteriozno poreklo, legenda i tajna, lepa žena i zaljubljeni princ – sve to zvuči kao mešavina bajke i romana epske fantastike, a radi se zapravo o (naizgled) običnom mlečnom napitku, kefiru.