Toggle Navigation

 

Mafini sa mlevenim mesom

Slatki ili slani, mafini su omiljeni kod sladokusaca svih uzrasta.

Plativoo
Priprema

Sitno iseckati crni luk, propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso. Dinstati par minuta, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od paradajza i prohladiti.

U dubljoj posudi umutiti puter i jaja, dodati brašno, mleko, prašak za pecivo, rendani trapist u smesu od mesa.

Sastojke promešati, a zatim rasporediti u podmazan kalup za mafine.

Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Mafine sa mlevenim mesom prohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 681 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 62.5 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 340.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g mešanog mlevenog mesa
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 50 g putera
    • 150 ml obranog mleka
    • 2 kašike ulja
    • 100 g crnog luka
    • 2 jaja
    • 150 g rendanog trapista
    • 100 ml soka od paradajza
    • so,
    • biber
    • 1 prašak za pecivo