Jabuku i grejpfrut oljuštiti, odstraniti koštice, iseći na manje komade i staviti u blender. Dobro izmiksati, dodati borovnice i nastrugani đumbir. Promešati, postepeno dodavati vodu dok se ne dobije željena gustina. Sipati napitak u čašu, prohladiti i ukrasiti.
Iako ova poslastica sadrži znatnu količinu dijetnih vlakana, zbog izuzetno visokog sadržaja ugljenih hidrata nije pogodna za osobe obolele od šećerne bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 8 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 89 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 4 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 44.5 %
Vlakna - 4.5 g