U blender sipati kefir, dodati ribizle, sok od višnje i med. Dobro izmiksati, sipati u čašu, prohladiti i ukrasiti svežom mentom.
Ova poslastica, osim što sadrži znatnu količinu dijetnih vlakana, sadrži i vitamine i minerale poreklom iz ribizle. Ribizle su bobice prijatnog kiselkastog ukusa, čija energetska vrednost na 100 g iznosi oko 56 kcal. Sadrže i znatan broj minerala poput kalijuma, natrijuma, kalcijuma, gvožđa, kao i vitamine C i K.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 73 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal
Natrijum - 36.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 4.5 g