Kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti mlakom vodom i ostaviti da nabubri.
U posudu staviti kukuruzno i susamovo brašno, semenke susama, pripremljen kvasac, so i susamovo ulje.
Umesiti glatko testo, premesiti na radnoj površini i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Staviti u tepsiju, premazati uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 109 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 54.5 mg
Vlakna - 3 g