U toplo mleko staviti svež kvasac i šećer i ostaviti da uskisne.
Zatim dodati žumanca, so i brašno. Umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči.
Nakon toga ga razvući na tanji list i iseći pravougaonike. Na sredinu svakog staviti sitan sir, urolovati i poređati na pamučnu krpu.
Zagrejati ulje i staviti piroške da se peku dok ne porumene. Pečene piroške stavljati na papirni ubrus da bi upile višak masnoće a zatim servirati i poslužiti dok su tople.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 84 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal
Natrijum - 42 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 0.5 g