Razmutiti kvasac sa mlakim mlekom i malo šećera i ostaviti da nabubri.
Pomešati sve tri vrste brašna i so, dodati kvasac i mesiti testo uz dolivanje mlake vode koliko je potrebno da bi se umesilo glatko testo.
Ostaviti testo na toplom mestu da naraste, zatim ga premesiti, formirati veknu i ostaviti u plehu da naraste i udvostruči svoju zapreminu.
Peći hleb u rerni zagrejanoj na 220* oko sat vremana.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Hlorid - 69 mg
Voda - 3 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Hlorid - 34.5 mg
Voda - 1.5 %