Belo meso iseci na kockice, sitno iseckati praziluk, izrendati šargarepu i krompir.U šerpu staviti 2 kašike ulja, kada se zagreje dodati praziluk, meso, šargarepu, krompir i dinstati oko 10 min. Dodati sve navedene začine po želji i naliti sa 1 litar vode i kuvati na tihoj vatri oko 30 min. Posebno umutiti 2 kašike gustina i 2 dl mleka, dodati u čorbu i kuvati jos 10 minuta. Poslužiti toplo uz dodatak pavlake, limuna i slanim štapićima po želji! Prijatno!
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 371 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 122.5 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 185.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1.5 g