Toggle Navigation

 

Kineske pljeskavice

Pljeskavice služiti uz tartar sos.

Plativoo
Priprema

Pomešati meso, jaja, ulje, brašno, prašak za pecivo i vodu. Sve promešati i ostaviti da odstoji dva sata. Zatim dodati sitno iseckan beli luk, crni luk, peršun, biber, mešavinu začina... Vaditi kačikom pljeskavice i pržiti na zagrejanom ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću. Pljeskavice služiti sa pire krompirom i tartar sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 300 g mlevenog mesa
    • 3 jaja
    • 3 kašike ulja
    • 4 kašike brašna
    • 1 caša (od jogurta) vode
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 1 kašika mešavine zacina
    • biber
    • peršun