Toggle Navigation

 

Voćna krempita

Za ove vrele dane lepo, osvežavajuće i služi se hladno.

Plativoo
Priprema

Pakovanje lisnatog testa, koje razvijemo izbuškamo viljuškom i stavimo da se peče. Kada je gotovo čekamo da se malo ohladi pa stavljamo fil, višnje i šlag. Fil: Staviti 1 litar mleka da prokuva, zatim umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 2 vanil šećera. Sve to dobro umutiti uz dodatak malo hladnog mleka da ne bi bilo pregusto. Kada je mleko provrilo sipamo masu i mutimo. U medjuvremenu mutimo 9 belanaca sa 5 kašika šećera. Kada je žuta masa gotova dodajemo belanca i varjačom polako mešamo. Kada je gotovo skidamo sa šporeta. Stavljamo na koru i čekamo da se malo ohladi. Zatim kilogram očišćenih višanja prokuvamo sa 3oo g šećera do gustine džema i ohladjeno stavljamo preko krempite. Na to sve ide slatka pavlaka ili 2 šlaga sa malo šećera. Stavljamo u frižider i pred služenje sečemo na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 1 pakovanje lisnatog testa
    • 1 l mleka
    • 9 jaja
    • 9 kašika brašna
    • 9 kašika šećera
    • 2 vanil šećera
    • 1 kg višanja