Toggle Navigation

 

Turske kape by Dijana

fino i slatko

Plativoo
Priprema

Od navedenih sastojaka umesiti tamno i svetlo testo (svako posebno) i po potrebi dodavati brašno. Gotova testa ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruče. Skuvati sirup (šerbe) od šećera i vode. Od testa oblikovati prutiće, i naizmenično ih zamatati jedan oko drugog, saviti u krug i ređati u pripremljenu tepsiju. Ostaviti da odstoji još 10-ak minuta. Turske kape peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Vrele kape preliti hladnim sirupom i ostaviti da malo odstoje i upiju isti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 2 jaja
    • 2 kašike šećera
    • 2 šoljice mlakog mleka
    • 1 kašicica suvog kvasca
    • 2 šoljice ulja
    • 1 kašika kakaa
    • brašno
    • 2 jaja
    • 2 kašike šećera
    • 2 šoljice mlakog mleka
    • 1 kašicica suvog kvasca
    • 2 šoljice ulja
    • 100 g kokosovog brašna
    • brašno
    • 700 g šećera
    • 250 ml vode