Toggle Navigation

 

Medeni kolač

Lep, meden i izdašan kolač.

Plativoo
Priprema

Priprema kore: Jaja umutiti sa šećerom da se dobije kremasta masa i postepeno dodavati brašno, mleko, prašak pecivo, ulje, med, cimet, marmeladu i vanil-šećer. Mutiti mikserom da se dobije fina masa. Tepsiju namazati uljem i posuti brašnom, pa pola smese sipati i staviti da se zapeče oko 10 minuta u zagrejanoj pećnici na 200*C. Fil:  marmeladu i čokoladu kuvati na pari 5 minuta da se otopi,  premazati preko poluzapečene kore kolača, odozgo sipati drugu polovinu testa i peći još 25 minuta. Ohladjen kolač peeliti glazurom od čokolade. Ostaviti na hladnom mestu, pa seći na šnite.  (vreme pripreme 1h)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 450 g mekog brašna
    • 250 ml mleka
    • 14 kašika ulja
    • 14 kašika šećera
    • 5 kašika marmelade od šipka
    • 2 kašike meda
    • 2 kašicice cimeta
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 150 g čokolade
    • 5 kašika marmelade od šipka
    • 150 g čokolade
    • 3 kašike ulja