Toggle Navigation

 

Kraljevski minjon

Veoma ukusno, jednostavno za pravljenje i deca ga obozavaju!Prijatno!

Plativoo
Priprema

Kora: Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 vanil-šećer i 1 prašak za pecivo. Peći na 200*C oko 15 minuta. Koru prohladiti i iseći na kocke 4x4 cm.

Fil: U pola litre mleka zakuvati 8 kašika šećera i 2 pudinga od vanile.Dobro prohladiti i dodati 200 g otopljenje bele čokolade. Izmutiti fil i filovati isečene kocke, tj. minjone.

Svaki minjon staviti u korpicu za minjone i ukrasiti šlagom, šećernim ukrasima i filom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 1 vanil-šecer
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 200 g bele čokolade
    • 100 g šlaga
    • 1 dl kisele vode
    • 2 pudinga od vanile
    • 8 kašika šećera
    • kokos
    • šlag
    • šećerni ukrasi