Toggle Navigation

 

Kolač na metar

Ukusna i interesantna poslastica.

Plativoo
Priprema

Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke sjediniti i masu podeliti na dva jednaka dela, a zatim u jedan deo dodati kakao. Oba patišpanja peći u rebrastom plehu. Svaki patišpanj peći u rerni po 30 minuta na 200 stepeni. Skuvati puding sa mlekom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu a zatim dodati i ohladjen puding i sve sjediniti. Patišpanje iseći na kriške (po rebrima) i filovati na sledeći način: 1 crna kriška patišpanja, fil, 1 žuta kriška patišpanja, fil, pa crni patišpanj i tako do kraja. Zatim ceo kolač premažemo filom i prelijemo glazurom od čokolade. KOLAČ SE SEČE UKOSO!!!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

radicabp

Sastojci

    • 4 jaja
    • 250 g šećera
    • 1dl ulja
    • 1dl mleka
    • 250 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 3 kašike kakaa
    • 5 dl mleka
    • 2 pudinga od jagode
    • 250 g margarina
    • 300 g šećera u prahu
    • 200 g čokolade za kuvanje