Toggle Navigation

 

Kockice sa cimetom

Prelep ukus cimeta i čokolade...

Plativoo
Priprema

Za koru je potrebno umutiti penasto jaja i šećer,  dodati navedene sastojke i na kraju ručno umešati brašno. Peći na 200*C oko 25 min.  Za fil: pola litre mleka, 5 kašika griza i 5 kašika šećera pomešati i kuvati i ostaviti da se prohlati. Otopiti 50 g čokolade. Posebno umutiti 150 g margarina, 150 g šećera u prahu.  Sjediniti hladan fil sa margarinom, otopoljenom čokoladom i dodati 1 kašičicu cimeta. Za glazuru: Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj, 100 g čokolade i 50 g margarina.  Kolač preliti glazurom i odgore posuti šećernim mrvicama u boji. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 4 jaja
    • 150 g šećera
    • 1 vanil-šecer
    • 1 kesica cimeta
    • 2 kašike kakaa
    • 150 g brašna
    • 1 kašika ulja
    • 3 kašike mleka
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 ml mleka
    • 5 kašika griza
    • 5 kašika šećera
    • 50 g čokolade
    • 150 g margarina
    • 150 g šećera u prahu
    • 1 kašicica cimeta
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 50 g margarina
Ključne reči:
jaja šecer mleko griz cimet