Jaja polupamo i odvojimo žumanca od belanaca. U sud sa žumancima dodamo polovinu pripremljenog šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Mikserom izmutimo belanca, dodamo preostali šećer i mutimo dok se šećer ne rastopi. Izmućena belanca dodamo u sud sa belancima i promešamo. Dodamo brašno, kakao i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. U šerpu, na šporetu, sipamo polovinu pripremljenog mleka. Dodamo vanilin šećer, šećer i promešamo žicom za mućenje. U preostalo mleko u menzuri dodamo brašno, gustin i promešamo žicom za mućenje. Neprekidno mešajući u provrelo mleko sipamo sadržinu iz menzure. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta. U ohladjen fil dodamo margarin i mutimo mikserom. Izvadimo patišpanj iz tepsije i odstranimo papir. Sečemo patišpanj na dva jednaka dela. Prvu koru premažemo filom a na fil nanesemo prethodno istopljenu čokoladu na pari. Na čokoladu nanesemo fil a na fil stavimo drugu koru i premažemo filom. Na kolač nanesemo preostalu čokoladu.